Wouter Metselaar - 07 september 2023

5 min leestijd

Into the Woods ADE

DE 5 BESTE TECHNO FESTIVALS TIJDENS ADE 2023

Het is weer tijd voor, tromgeroffel… ADE 2023! De beste week in het jaar als het gaat om oneindig feesten op de grootste en hardste techno artiesten van dit moment. 

De inmiddels razend populaire evenementenorganisaties, zoals Awakenings, Verknipt en DGTL, hebben zich weer van hun beste kant laten zien als het gaat om dikke line ups, de mooiste locaties en leuke samenwerkingen. Misschien is dit wel de eerste keer dat jij naar een ADE event gaat of wil je gewoon wat inspiratie hebben, zodat je zeker weet dat je geen enkel topfeestje mist.

In deze blog kom jij achter de 5 beste techno festivals tijdens ADE 2023, geheel onafhankelijk beoordeeld. Check daarnaast de line-ups, locaties en een linkje naar de ticketshops!

Even op een rijtje: 

1. Awakenings x 9x9 Invites | woensdag 18 oktober
2. Unreal x FYM | donderdag 19 oktober
3. Into the Woods | vrijdag 20 oktober
4. DGTL ADE | zaterdag 21 oktober
5. Intercell x I Hate Models Invites | zondag 22 oktober

1. AWAKENINGS X 9X9 INVITES | Gashouder

Ben je nog nooit in de Gashouder geweest? Dan is het echt de moeite waard om dit jaar tijdens ADE een bezoekje te brengen aan de voormalige gasfabriek in Amsterdam-West. In onze ogen een van de mooiste indoor locaties in Nederland voor een goed techno feest. De ronde stage zorgt ervoor dat je vanaf elke plek kan meegenieten van de verbluffende visuals en het prachtige geluid. Schrik niet als er opeens vuurwerk door de zaal vliegt!

Het eerste event van Awakenings is al jarenlang de klapper van de week en daarom ook onze tip voor woensdag 18 oktober om ADE 2023 af te trappen. Dit jaar de eer aan het legendarische techno duo 9x9 om de Gashouder te voorzien van de hardste techno artiesten van dit moment. Maar dan ook echt hard. Met namen als Cynthia Spiering, Charlie Sparks, Paula Temple & SNTS en AnD beloofd het een geweldige nacht te worden.

Line-up AWAKENINGS

💡 Tip: zoek jij een event dat nog niet uitverkocht is tijdens ADE? Check onze Techno Festival Agenda 2023 voor een compleet overzicht dat we regelmatig bijwerken!

2. UNREAL X KLANGKUENSTLER | AFAS Live

Vorig jaar organiseerden ze samen een feest tijdens ADE dat bij velen hard techno fans de boeken is gegaan; Unreal en Free Your Mind. Je krijgt een Duits rave gevoel gecombineerd met show dat tot in de kleine details is uitgedacht door de smaakmakers in de techno wereld. Verwacht hoge BPM, prachtige lasershows en een publiek dat compleet uit z’n dak gaat.

Dit jaar organiseren het Duitse Unreal en Nederlandse FYM drie shows tijdens ADE 2023, waarvan de Klangkuenstler All Night Long op donderdag 19 oktober toch wel echt de uitblinker is. Klangkuenstler is als het gaat om draaien een van de meest technische artiesten van het moment en heeft zich al meerdere malen bewezen als een ware All Night Long koning. Let op, het event is helaas uitverkocht, maar misschien dat je via Ticketswap nog een ticket kan bemachtigen.

Info UNREAL X FYM

3. INTO THE WOODS | NDSM-Werf

Into the Woods is een van de meest sfeervolle en kleurrijke festivals van Nederland. Het festival heeft echt iets weg van een sprookje, gecombineerd met vaak een verrassende, maar zeker niet saaie line-up. Het zomerfestival, dat plaatsvindt in september, is elk jaar binnen een paar uur al uitverkocht. Zegt genoeg toch? Gelukkig heb je met ADE meer kans op een ticket!

Into the Woods heeft weer een aantal heerlijke artiesten geboekt, met namen als Cera Khin, FJAAK, Héctor Oaks, Samuel Deep, SHDW & Obscure Shape en Young Marco. De locatie bevindt zich op de NDSM-werf in Amsterdam en mocht je op vrijdag 20 oktober al iets gepland hebben, op zaterdag 21 oktober doen ze er gewoon nog een!

Line-up INTO THE WOODSTickets INTO THE WOODS

SKIP JE DIP!

Nu al bang voor de aankomende dinsdag dip na ADE 2023? Bereid je goed voor en bestel SKIP JE DIP!

SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!

4. DGTL | NDSM Loods

ADE zonder DGTL is geen ADE in onze ogen. DGTL is al jarenlang hoofdleverancier van de beste techno events tijdens het Amsterdam Dance Event. De wereldwijd bekende organisatie doet er alles aan om tijdens ADE hun bezoekers een geweldige ervaring mee te geven, met gevarieerde line ups en een prachtige locatie bij het NDSM terrein. Ook dit jaar heeft DGTL zich niet ingehouden; vanaf donderdag staat er elke dag wel iets ingepland tijdens ADE 2023.

Het event op zaterdag 21 oktober is toch wel onze aanrader. Op zaterdagnacht tot en met in de vroege ochtend staan een aantal heerlijke techno artiesten op jullie te wachten. Denk aan Dax J, Paula Temple, SPFDJ, Mary Lake en Helena Hauff & Héctor Oaks. Scoor snel je tickets nu het nog kan, want de zaterdagshow verkoopt eigenlijk altijd wel uit.

Line-up DGTLTickets DGTL

5. INTERCELL X I HATE MODELS INVITES | Warehouse Elementenstraat

Van plan om dit jaar keihard te raven? Dit jaar heeft Intercell groter uitgepakt dan ooit. Niet alleen staat H7 Warehouse vanaf 19 oktober dag en nacht vol, maar ook Warehouse Elementenstraat en Levenslang worden op 21 en 22 oktober omgetoverd tot rave bunkers. Intercell staat bekend om hun alternatieve feesten en verassende line ups. Je vindt hier niet het mainstream techno publiek, dus zeker een aanrader als je bent uitgekeken bij de populairdere techno feestjes en festivals.

Kan je baas je op maandag na ADE nog wel even een dagje missen? Dan is Intercell x I Hate Models Invites op zondag 22 oktober hét event waar je bij moet zijn. Tot in de vroege ochtend worden de laatste beats van ADE door de speakers heen geblazen in Warehouse Elementenstraat. Net als vorig jaar mag I Hate Models de line-up voorzien en hij neemt een aantal verassende namen, zoals Bad Boombox en Funk Assault, met zich mee.

Line-up INTERCELL

Dit waren de 5 beste techno festivals tijdens ADE 2023 volgens ons. Toch niet eentje kunnen vinden waar jij graag naartoe zou willen gaan? Check dan het volledige ADE programma van 2023 op de Techno Festival Agenda 2023 van Nederland.

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens ADE 2023!

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 5 tips met jouw festivalvrienden en heb je nog een goede suggestie, stuur ons een DM op Instagram.