Top 3 grootste Techno Festivals in Nederland

Festival

In Nederland mogen wij van geluk spreken op gebied van techno festivals. Er zijn er tientallen in allerlei verschillende soorten en maten. De keuze is enorm! Nu het festivalseizoen van 2022 weer begonnen is, ben jij misschien wel benieuwd naar welke techno festivals het grootste zijn qua bezoekers in Nederland. In deze blog lees jij de top 3 grootste techno festivals die in Nederland elk jaar plaatsvinden met wat extra informatie over het festival zelf. Lees de blog helemaal, want onderaan vind je nog een bonus nominatie!

Even op een rijtje

  1. Awakenings. Aantal bezoekers per weekend: 80.000. Aantal bezoekers per dag: 40.000
  2. Loveland. Aantal bezoekers per weekend: 50.000. Aantal bezoekers per dag: 25.000
  3. DGTL Amsterdam. Aantal bezoekers per weekend: 45.000. Aantal bezoekers per dag: 22.500

1. Awakenings

Awakenings is het grootste techno festival van Nederland. Het festival trekt elk jaar ongeveer 40.000 techno liefhebbers per dag naar het recreatiegebied in Spaarnwoude. In totaal bezoeken er 80.000 mensen het festival verspreid over twee dagen. Voor Nederlandse begrippen is dit zeer groot en Awakenings komt zelfs op nummer 6 in de top 10 grootste festivals van Nederland. Boven namen als Defqon.1, Lowlands en Decibel Outdoor.

Het festival beschikt over maar liefst 8 stages, en elk jaar volgeboekt met de populairste techno dj’s zoals Charlotte de Witte, Reinier Zonneveld, Adam Beyer, Chris Liebing, Tale Of Us, Speedy J en nog veel meer.

Awakenings heeft helaas in 2022 de laatste editie bij Spaarnwoude georganiseerd. Vanaf de zomer 2022 gaat het zomerfestival namelijk verplaatsen naar Hilvarenbeek, dichtbij Tilburg. Op 29, 30 en 31 juli zal het eerste drie daagse techno festival plaatsvinden in Nederland, volgeboekt met maar liefst 131 optredens! Bekijk de line up hier.

2. Loveland

Loveland vestigt zich op een mooie tweede plek met maar liefst 25.000 maximaal verwachte bezoekers per dag. In totaal zegt Loveland ongeveer 50.000 bezoekers te trekken, verspreid over twee dagen. Het evenement bestaat als sinds 1995 en organiseert naast het grote zomerfestival ook andere events tijdens ADE en Koningsdag.

In het Sloterpark in Amsterdam kan je losgaan op 6 verschillende stages met een breed aanbod aan verschillende soorten techno muziek. Artiesten als Guy J, Anfisa Letyago, Secret Cinema en niettemin Solomun gaan je helemaal omverblazen op het 25-jarige jubileum van Loveland. Benieuwd naar de volledige line up van 2022? Bekijk dan deze pagina.

Festival twee meiden

3. DGTL Amsterdam

DGTL Amsterdam komt vlak achter Loveland met ongeveer 45.000 bezoekers in totaal, verspreid over twee dagen. Per dag worden er ongeveer 22.500 festivalgangers verwacht. DGTL organiseert ook grote succesvolle events in het buitenland zoals in Madrid, Barcelona, Tel Aviv en Sao Paulo. Het Nederlandse event vindt plaats op het Amsterdamse NDSM-terrein. Mocht je daar nog nooit geweest zijn, is het zeker een aanrader.

Het NDSM-terrein is een plek waar allerlei creativiteit samenkomt in vorm van kunst. Dit gecombineerd met de beste techno artiesten zoals Job Jobse, Paula Temple, Ki/Ki, Chris Stussy, Prunk en Hot Since 82 voor de editie van 2022, kon het niet anders dan een fantastisch weekend worden op zaterdag 16 en zondag 17 april. Benieuwd naar de line up van 2022? Bekijk 'm hier. Zorg dat je er bij bent tijdens de editie van 2023, want 2022 was een daverend succes!

Kan je niet wachten op een event van DGTL? Scoor dan tickets voor DGTL ADE. Op 20, 21 en 22 oktober komen 40 artiesten het NDSM Warehouse jou vermaken met heerlijke techno deuntjes.

Bonus nominatie: Soenda

De top drie grootste festivals van Nederland verspreiden hun bezoekers over twee dagen. Soenda vindt plaats op één dag. Op deze dag bezoeken maar liefst 20.000 techno fanaten het festival in de Ruigenhoekse Polder in Utrecht. Soenda heeft naast het outdoor festival nog een indoor event dat zeker aan te raden is. Het leuke aan Soenda is dat zij zich niet alleen maar richten op de mainstream techno. Het festival is daarom erg geliefd onder de echte techno fans.

De line up voor 2022 bestond uit namen als Paula Temple, Dax J, Rebekah, VNTM en nog veel meer bekende techno artiesten. Check hier de volledige line up van 2022.

 

Ik heb in deze blog vier techno festivals benoemd, maar Nederland kent uiteraard nog veel meer heerlijke techno festivals. Ben je benieuwd naar een complete agenda van alle techno festivals in Nederland? Bekijk dan onze Instagrampagina waar we dagelijks informatie posten over techno festivals. Tip: Check de highlight ‘FESTIVAL INFO’ op onze Instagram voor de techno festival agenda.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat jouw favoriete techno festival is en welke jij allemaal gaat bezoeken in de komende maanden. Laat het weten in de reacties!


1 Reactie


  • Denzel

    Geweldige website dit jongens. Skip je dip werd mij aangeraden door een vriendin, tot ik erachter kwam dat jullie technoliefhebbers zijn die ook artikelen schrijven over festivals en andere tips. Ik blader nog wel even door…


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties goedgekeurd moeten worden voordat deze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alles