5 Techno Festivals die je moet bezoeken in 2022 🥳

Verknipt festival

Het festivalseizoen van 2022 staat voor de deur en we kunnen allemaal niet wachten om weer als vanouds los te gaan! Er zijn inmiddels al een hele hoop techno festivals ingepland voor 2022, maar welke moet jij nou kiezen?

In deze blog kom jij achter 5 techno festivals die je moet bezoeken in 2022, inclusief line-ups, de locaties, ticketshops en een sfeerimpressie!

Even op een rijtje:

 1. Awakenings Easter festival
 2. Soenda festival
 3. Verknipt festival
 4. Strafwerk festival
 5. Into The Woods

 

1. Awakenings

Het grootste techno festival van Nederland: Awakenings. Dit jaar viert Awakenings het 25-jarig bestaan met maar liefst twee buitenfestivals; Awakenings Easter festival en Awakenings Summer festival.

Awakenings Easter festival vindt plaatst op 16 en 17 april tijdens Pasen, bij het recreatiegebied Spaarnwoude. Deze locatie is al jarenlang de thuishaven van Awakenings, waar duizenden festivalgangers uit hun dak gaan.

Het festival beschikt over maar liefst 8 stages, volgeboekt met de populairste techno dj’s zoals Adam Beyer, Fjaak, Tale Of Us, Speedy J en nog veel meer. Benieuwd naar de volledige line up van Awakenings Easter festival? Check hem hier:

Line up Awakenings Easter festival

Mocht deze datum niet voor je uitkomen, dan kan je op 29, 30 en 31 juli losgaan op het tweede event; Awakenings Summer festival. Met een compleet nieuwe locatie in Halvarenbeek, zal Awakenings Summer het eerste driedaagse technofestival zijn. De line up wordt in eind januari bekend gemaakt:

Line up Awakenings Summer festival

Pre-registratie Awakenings Summer festival

2. Soenda festival

Houd je van harde techno? Dan is een bezoekje aan Soenda zeker de moeite waard. Soenda richt zich niet alleen maar op de mainstream techno, waardoor het een erg geliefd festival is onder de echte technofans.

Op 21 mei 2022 zullen maar liefst 20.000 techno fanaten het festival in de Ruigenhoekse Polder nabij Utrecht bezoeken. Dit recreatiepark is een mooi park in Groenekan en met een verwacht zonnetje tijdens Pinksteren gaat dit een dag worden om niet te vergeten.

Verdeeld over 6 stages zullen meer dan 35 artiesten je de hele dag vermaken met harde techno, maar ook melodic techno. De volledige line up is nog niet bekend, maar ik kan je verzekeren dat je omvergeblazen zal worden op 21 mei! Scoor hier alvast je tickets:

Programma

Tickets

3. Verknipt festival

Verknipt had het geluk dat het buitenfestival in 2021 wel door kon gaan en heeft met deze editie de harten gestolen van vele festivalgangers. Ook bij Verknipt ben je op het juiste adres als je van harde techno houdt.

Na maar liefst 6 uitverkochte edities, zal Verknipt festival terugkeren bij de locatie Strijkviertel De Meern in Utrecht op 11 en 12 juni. Misschien wel een van de mooiste festivals locaties in Nederland. Alle stages zijn opgebouwd rondom het meer en op een klein strandje, wat zorgt voor een magische uitstraling.

Verknipt heeft echt een eigen smaak in de techno muziek. Artiesten zoals DYEN, Trym, Nico Moreno, Noneoftheabove, KRTM en Shlømo zijn vaste gasten bij zowel de indoor als outdoor events.

4. Strafwerk festival

Ben je meer van het swingen op lekkere tech house, of van het wegzweven op melodic techno? Dan is Strafwerk zeker een aanrader voor jou!

Na de editie in 2019 zal Strafwerk voor de tweede keer plaatsvinden op het bekende festivalterrein Havenpark in het westen van Amsterdam. Ook Mystic Garden & Dockyard, Elrow Town Amsterdam en nog een aantal andere festivals vinden plaats op deze geweldige locatie.

Strafwerk was bij de voorgaande edities uitgerust met mooie, grote stages. Populaire techno artiesten zoals Honey Dijon, Luuk van Dijk, Chris Stussy, Artbat, Maceo Plex en Sam Paganini vind je vaak terug achter de draaitafels van Strafwerk. We moeten nog eventjes geduld hebben voor de line up van Strafwerk festival 2022.

Pre-registratie

5. Into the Woods

Het laatste festival dat je absoluut moet bezoeken is er niet zomaar een: namelijk Into the Woods. Into the Woods is een van de meest sfeervolle en kleurrijke festivals van Nederland.

Op 9 en 10 september word je weer meegenomen in de magische wereld bij het Openluchttheater in Amersfoort. De locatie van het festival is midden in een bos en dit in combinatie met de aankleding van het festival, geeft een sprookjesachtige uitstraling.

De variërende muziekstijlen die te vinden zijn op het festival trekken bezoekers aan uit allerlei hoeken en gaten. Je vindt er niet de grootste techno artiesten, maar wel een hoop namen die verrassend goed kunnen draaien. De line up voor 2022 is nog niet bekend, maar bij Into the Woods kan je je beter laten verrassen!

Programma

 

Dit waren de 5 techno festivals die jij zeker moet bezoeken in 2022. Ben jij op zoek naar het volledige festivalprogramma voor 2022? Check dan hier de Techno Festival Agenda 2022!


  Leave a comment

  Please note, comments must be approved before they are published

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


  You may also like View all