Jeroen Vrijenhoek
Laatste update: 22 februari 2024

5 min leestijd

Loveland van Oranje

4 BESTE TECHNO & HOUSE FESTIVALS OP KONINGSDAG 2024 

Ben jij er dit jaar al vroeg bij en ligt je oranje festival outfit al klaar? Of twijfel je nog tussen een aantal festivals? Dan ben je op het juiste adres, want in deze blog lees jij onze top 4 techno & house festivals tijdens Koningsdag 2024.

Het festivalseizoen komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat Koningsdag al sneller om de hoek staat dan je denkt. Op zaterdag 27 april worden door het hele land de tofste festivals gehouden! Dit is een dag waarbij we er massaal voor kiezen om even he-le-maal uit ons dak te gaan. Twijfel jij nog en heb jij nog geen keuze kunnen maken? Geen stress! In onze blog komen er een aantal toffe festivals aan bod waardoor jij lekker kan gaan swingen met je beste vrienden.

In deze blog kom jij er dus achter wat volgens ons de 4 beste techno & house festivals zijn tijdens Koningsdag 2024. Check daarnaast de line-ups, locaties en een linkje naar de ticketshops!

Even op een rijtje: 

1. Oranjebloesem | zaterdag 27 april | Amsterdam
2. Loveland van Oranje Festival | zaterdag 27 april | Amsterdam
3. NMNH x Wavy Kingsday Festival | zaterdag 27 april | Den Haag
4. Free Your Mind Kingsday | zaterdag 26-27 april | Breda

1. ORANJEBLOESEM | Amsterdam

Net zoals afgelopen jaren is het Koningsdag festival Oranjebloesem aanwezig in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Op zaterdag 27 april wordt het dak eraf geblazen door de tofste techno & house Dj’s vanuit Nederland en het buitenland. Het belooft ook dit jaar weer een historische dag te worden waarbij maar liefst 35.000 mensen kunnen genieten in hartje Amsterdam. Oranjebloesem keert dit jaar terug met nog meer stages en zoals ze zelf zeggen met 'koninklijke headliners'.

Oranjebloesem zorgt er zoals ieder jaar weer voor dat hun line-up bestaat uit de populairste artiesten die je absoluut niet wilt missen. De line-up bestaat uit namen als: Amelie Lens, DYEN, Joris Voorn, Nico Moreno, HI-LO, Luuk van Dijk b2b Michel de Hey en nog veel meer! Het event is van 11:00 uur – 20:00 uur.

Line-up ORANJEBLOESEMTickets ORANJEBLOESEM 

💡 Tip: Zoek jij een alternatief voor een koningsfestival tijdens Koningsdag buiten Amsterdam? Kijk dan bij het derde en vierde festival in de blog. 

2. LOVELAND VAN ORANJE FESTIVAL | Amsterdam

Ben jij nog nooit op Loveland geweest? En houd je er van om lekker te kunnen swingen met je beste vrienden of even flink te rammen bij de gaafste techno Dj´s? Dan is Loveland van Oranje zeker iets voor jou. De organisatie heeft een super grote en indrukwekkende hoofdstage gebouwd op de locatie: het Meerpark in Amsterdam. Daarnaast is er iets verderop een gezellige overdekte tentstage waarbij het ene na het andere heerlijke house nummer wordt gedraaid. Dit jaar verdubbeld Loveland het aantal stages van twee naar maar liefst 4 stages! Genoeg DJ's om uit te kiezen dus!

Het evenement is uiteraard op zaterdag 27 april en van 11:00 uur – 20:00 uur. De organisatie heeft zich dit jaar wederom niet ingehouden met het boeken van artiesten. Zo bestaat de line-up uit onder andere: Reinier Zonneveld, Kölsch, Benny Rodrigues, Franky Rizardo, Prunk, Toman, Benwal, Tjade en … nog veel meer.

Line-up LOVELANDTickets LOVELAND

3. NMNH x WAVY KINGSDAY FESTIVAL  | Den Haag

Kan jij er op zo'n dag als Koningsdag geen genoeg van krijgen en feest jij graag overdekt? Dan is NMNH x Wavy Kingsday Festival perfect voor jou om lekker te kunnen dansen op harde techno en heerlijke house. Verwacht meer dan 10.000 bezoekers die allemaal genieten van de muziek in overdekte stages, geen paniek dus over de weersverwachtingen. Verder vindt het op 27 april plaats in het Zuiderpark in Den Haag en is dit het eerste grote festival dat NMNH en Wavy gaan organiseren tijdens Koningsdag.

Het festival begint om 13:00 uur en eindigt om 23:00 uur, ideaal dus als je een festival zoekt dat tot 23:00 duurt. Er zijn twee stages die volledig overdekt zijn. De line-up bestaat uit echte hard techno toppers zoals: Alignment, Cera Khin, Cynthia Spiering, DIØN, Shlømo en nog veel meer! Ook zijn er zeer goede house-DJ's aanwezig, zoals de man van het moment: Franky Rizardo en natuurlijk ook andere toppers zoals Prunk, Rossi en Toman. Genoeg dus om die heupjes lekker los te maken.

Line-up NMNH x WavyTickets NMNH x Wavy

SKIP JE DIP!

Last van een dinsdag dip? Bereid je goed voor op Koningsdag 2024 en bestel SKIP JE DIP!

SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
Bestel nu!

4. FREE YOUR MIND KINGSDAY | Breda

Wil jij altijd al een keer helemaal uit je plaat gaan op een vliegveld? Of zou je altijd al een keer naar een camping met fesitval willen gaan tijdens Koningsdag? Dan is Free Your Mind Kingsday Breda perfect voor jou! Dit jaar keren ze weer terug op Breda Airport met hun Kingsday editie en hebben zij zelfs een dag eraan toegevoegd! Natuurlijk kan Free Your Mind Kingsday niet te missen zijn op ons lijstje. Het is een goed georganiseerd festival met keer op keer een gezellige sfeer en dus nu ook een camping. Daarnaast is het een van de langst lopende technofestivals van Nederland en bestaat FYM al sinds 2004.

Het festival zorgt voor een lekkere gevarieerde mix tussen house, techno en sub genres. Je kan hier twee dagen lang genieten van de beste artiesten zoals: Reinier Zonneveld (live), Charlotte de Witte, 999999999, I Hate Models en nog veel meer. Zij zullen draaien tussen 13:00 uur – 23:00 uur. Goed dus als je lekker wilt dansen tot 23:00 in plaats van 20:00 uur.

Line-up FREE YOUR MINDTickets FREE YOUR MIND

Dit zijn onze top 4 tofste festivals tijdens Koningsdag 2024 volgens ons. Toch niet eentje kunnen vinden waar jij graag naartoe zou willen gaan? Check dan het volledige Koningsdag programma van 2024 op de Techno Festival Agenda 2024 van Nederland

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 4 tips met jouw festivalvrienden en heb je nog een goede suggestie, stuur ons een DM op Instagram.

Namens ons alvast heel veel plezier!