De 3 beste Techno Festivals voor de zomer van 2022

Zomerfestival

Het festivalseizoen is weer in volle gang en waarschijnlijk heb jij al een aantal heerlijke feestjes achter de rug! Ook in de zomer staan er in Nederland flink wat festivals gepland, maar ik kan begrijpen dat je niet helemaal weet welke je nou moet bezoeken…

Daarom geef ik je in deze blog drie tips voor de beste festivals van de zomer van 2022. Wees niet bang dat jouw smaak er niet tussen zit, want het zijn drie compleet verschillende festivals, dus er zit er sowieso eentje bij waar jij lekker uit je plaat kan gaan!

Even op een rijtje:

  1. Awakenings Summer festival
  2. Rotterdam Rave festival
  3. Straf_Werk festival

 

1. Awakenings Summer festival

Nadat Awakenings afscheid heeft genomen van welbekende festivalterrein Spaarnwoude op 16 en 17 april tijdens het Awakenings Easter festival, is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. Awakenings gaat namelijk verhuizen naar een gloednieuwe locatie in Hilvarenbeek, dichtbij Tilburg.

Op 29, 30 en 31 juli gaat het helemaal los met maar liefst 131 verschillende optredens, verdeeld over talloze stages. Elke bekende techno artiest die je maar kan bedenken staat op de line up. Denk aan Renier Zonneveld, Adam Beyer, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Amelie Lens en nog veel meer.

Naast dat het festival nu drie dagen duurt in plaats van twee dagen, kan je ook voor het eerst overnachten tijdens het festival. Voor de echte die hards!

Zorg dat je snel je ticket scoort, want het zal niet meer lang duren voordat alle tickets uit de deur zijn en jij een godsvermogen moet betalen op TicketSwap.

Line up Awakenings Summer festival

Tickets Awakenings Summer festival

2. Rotterdam Rave festival

Ben jij op zoek naar een festival waar je keihard kan rammen? Dan is Rotterdam Rave festival zeker eentje die bovenaan je lijstje hoort te staan. Rotterdam Rave organiseert door het jaar heen meerdere raves in de grimmige Maassilo, maar in de zomer zorgen ze ook voor een van de grootste buiten raves in Nederland.

Eindelijk na twee jaar zal op 13 augustus het RDM-terrein vol staan met duizenden technofanaten. De line up is al bekend en de organisatie heeft zich niet ingehouden: Trym, Nico Moreno, Paula Temple, 999999999, I Hate Models, Klangkuenstler, SNTS en nog veel meer keiharde beukers zullen je op deze zomerdag lekker laten zweten.

Het RDM-terrein bevindt zich middenin de haven van Rotterdam. De oude, industriële gebouwen aan de Nieuwe Maas in combinatie met harde techno, zorgen voor een echte rave sfeer. Wees er snel bij, want er zijn nog een aantal tickets beschikbaar voor het festival.

Line up Rotterdam Rave festival

Tickets Rotterdam Rave festival

3. Straf_Werk festival

Ben je niet zo van het keihard rammen en zweten, maar meer van swingen op lekkere house en tech house of melodic techno? Dan is een bezoekje aan Straf_Werk festival de moeite waard! Al jarenlang zorgt Straf_Werk voor een unieke line up met de beste house, tech house en melodic techno artiesten die je maar kan vinden.

Op 20 augustus kan jij de handjes in de lucht gaan gooien bij maar liefst 5 verschillende stages. Namen als Michael Bibi, Artbat, Floorplan, Luuk van Dijk, Franky Rizardo en Toman vullen de draaitafels van het festival.

Na het succes in 2019 zal Straf_Werk terugkeren op het Havenpark in het westen van Amsterdam. Waarschijnlijk een bekend terrein voor jou, want ook Mystic Garden & Dockyard, Music On en nog een aantal andere festivals vinden plaats op deze geweldige locatie.

Ook Straf_Werk heeft nog een aantal late tickets in verkoop gedaan, dus scoor snel je ticket hieronder of bekijk de volledige line up.

Line up Straf_Werk festival

Tickets Straf_Werk festival

 

 

Dit waren drie tips voor een onvergetelijk zomerfestival in 2022. Uiteraard zijn er nog veel meer festivals waar jij en je vrienden een geweldige dag zullen beleven, maar daarvoor verwijs ik je door naar de Techno Festival Agenda 2022 van Nederland.

Deel deze drie festivaltips met je vrienden en mocht er nou eentje ontbreken die iedereen absoluut zou moeten bezoeken, laat het weten in de reacties hieronder!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all