Wouter Metselaar - 17 januari 2023

5 min leestijd

Rave

De 7 beste techno clubs in Nederland

Natuurlijk staat Duitsland bekend om de beste underground techno clubs, maar ook in Nederland kan je terecht voor geweldige raves. Van bunkers tot industriemagazijnen, een fabriek of een ondergrondse nachtclub in de A’DAM toren: we hebben het allemaal!

Benieuwd naar de 7 beste techno clubs in Nederland? In deze blog krijg jij een compleet overzicht. Let op dat er in sommige clubs ook andere genres op het programma staan. Controleer daarom goed het programma van de club die je wilt bezoeken, zodat je een onvergetelijke nacht tegemoet gaat!

💡 Check het einde van de blog voor nog meer techno clubs die niet op dit lijstje staan.

#1 RADION | Amsterdam

Van plan om tot diep in de nacht de Amsterdamse underground techno scene te ontdekken? Dan is RADION, gelegen in Amsterdam Nieuw-West, de perfecte club voor jou. RADION is een industriemagazijn, in het voormalig tandheelkundig centrum ACTA. De club staat bekend om zijn legendarische underground techno avonden, met een intieme en donkere sfeer. Nog aan het bijkomen van de nacht ervoor? Drink overdag een bakje koffie in het RADION café.

Programma RADION
RADION

#2 BASIS | Utrecht

Als je aan Utrecht denkt, denk je niet gelijk aan een stad waar een underground techno club zijn wortels heeft gevestigd. Midden in het centrum aan de Utrechtse grachten kan je iedere vrijdag en zaterdag dansen op de beste techno en house artiesten, tot vroeg in de ochtend. Namen als Grace Dahl, Rebekah, 999999999, Remco Beekwilder en Paula Temple staan regelmatig op het programma.

Programma BASIS
BASIS

#3 Perron | Rotterdam

Op nog geen 5 minuutjes lopen van Rotterdam Centraal bevindt zich cultuurpodium Perron. Elke vrijdag en zaterdag is de club geopend voor iedereen die op zoek is naar een underground sfeer in Rotterdam. Zorg dat je niet al te warm gekleed bent als je besluit om deze techno club een bezoekje te brengen, want het condens glijdt van de muren.

Programma Perron
Perron

#4 Shelter | Amsterdam

Altijd al eens willen raven in een oude oorlogsbunker omgebouwd tot nachtclub? Zorg dan dat je een van de legendarische clubavonden van Shelter in je agenda zet. Shelter, gelegen aan de IJ-rivier, organiseert elke vrijdag en zaterdag de beste house en techno feesten van Amsterdam. De club bevindt zich in de kelder van de A’DAM toren en heeft als een van de weinige locaties in Amsterdam een 24/7 feestvergunning.

Programma Shelter
Shelter

#5 Complex | Maastricht

Voor deze techno club dalen we helemaal af naar de meest zuidelijke stad van Nederland: Maastricht. Complex is een grote club met een capaciteit van 1.680 bezoekers. Waar je in RADION, Basis en Perron een underground sfeer vindt, ben je in Complex op het juiste adres voor de populairste techno dj’s. Namen als Reinier Zonneveld, Charlotte de Witte, I Hate Models en Nina Kraviz reizen jaarlijks naar het zuiden van Nederland om het publiek een onvergetelijke nacht te geven.

Programma Complex
Complex

#6 Paradigm | Groningen

Van het zuiden naar het noorden, Paradigm in Groningen is een walhalla voor elke underground techno liefhebber. Paradigm organiseert, in tegenstelling tot de vorige 5 clubs, niet elk weekend een event. Je kan maandelijks terecht voor unieke raves in een industriële loods. In augustus organiseert Paradigm zelfs een tweedaags festival.

Programma Paradigm
Paradigm

#7 PIP | Den Haag

PIP, ook wel het cultuurbordeel van Den Haag genoemd, is gevestigd op maar 10 minuten lopen van Den Haag Centraal. In een oude brandweerkazerne vinden ieder weekend bijzondere feestjes plaats, waarbij de focus ligt op een underground sfeer. De organisatie richt zich niet zo op de line up, maar dit maakt de Haagse club juist uniek.

Programma PIP
PIP

Dit waren de 7 beste techno clubs in Nederland! Vergeet zeker even niet het lijstje hieronder te checken voor nog meer heerlijke techno clubs:

BRET | Amsterdam
Doornroosje | Nijmegen
WAS. | Utrecht
Toffler | Rotterdam

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 7 techno clubs met je vrienden en mocht jij nog een goede tip hebben, stuur ons een DM op Instagram.