Waar kan je tickets kopen en verkopen voor een uitverkocht festival?

TicketSwap TicketTack Ticketbeurs viagogo logo's

Iedereen kent het wel: je bent te lui geweest om tickets te kopen voor het festival waar al je vrienden heen gaan en nu wil je toch nog last minute een ticket scoren, zodat je deze onvergetelijke dag niet gaat missen. 

Er zijn meerdere sites waar je voor een uitverkocht festival nog tweedehands tickets kan kopen of verkopen, maar nu is de vraag welke site het beste is en waar jij veilig je ticket kan scoren. In deze blog kom je achter vier verschillende ticket swap sites, beoordeeld op drie criteria en vind je een handige vergelijkingstabel.

 

Vergelijkingstabel:

TicketSwap

TicketSwap logo

TicketTack

TicketTack logo

Ticketbeurs

Ticketbeurs logo

viagogo

viagogo logo

TicketSwap

TicketTack

Ticketbeurs

viagogo

Veiligheid

Zeer veilig

Veiligheid

Veilig

Veiligheid

Veilig

Veiligheid

Risico's

Kosten

Kosten p. ticket:

Koper: 5%

Verkoper: 5%

Kosten

Kosten p. ticket:

Koper: 8%

Verkoper: 5%

Kosten

Kosten p. ticket:

Koper: €2,-

Verkoper: €2,-

Kosten

Kosten p. ticket:

Koper: ?

Verkoper: ?

Maximale verkoopprijs

20% boven de originele ticketprijs

Maximale verkoopprijs

Geen maximale verkoopprijs

Maximale verkoopprijs

Geen maximale verkoopprijs

Maximale verkoopprijs

Geen maximale verkoopprijs

App

Ja

App

Nee

App

Nee

App

Ja

TicketSwap

1. Veiligheid en betrouwbaarheid

TicketSwap controleert de kopers en verkopers op verschillende criteria door samenwerking met festivalorganisaties. Je bent niet verplicht om je social media te koppelen, maar dit is wel een optie. Daarnaast laat TicketSwap aan jou zien hoeveel geldige tickets een verkoper eerder heeft verkocht.TicketSwap logo

Elk ticket wordt op meerdere manieren gecontroleerd en ook is het uploaden van tickets met dezelfde barcode niet mogelijk. Zo voorkomt TicketSwap dat er dubbele tickets worden aangeboden.

Wat TicketSwap een zeer veilige ticket swap site maakt, is Secure Swap. Secure Swap houdt in dat een verkocht ticket ongeldig wordt gemaakt en de koper een volledig nieuw en uniek ticket ontvangt. Zodra je het Secure Swap logo bij een advertentie ziet staan, weet je dat deze service wordt toepast wanneer je het ticket koopt van de advertentie.

2. Kosten

Ticketswap rekent aan de kopers en verkopers 5% servicekosten wanneer de verkoop is voltooid. Het te koop zetten van een ticket is gratis.

Om eerlijke prijzen te waarborgen hanteert TicketSwap een maximale verkoopprijs van 20% boven de originele ticketprijs. Het nadeel hiervan is dat je voor festivals die enorm gewild zijn, zoals Awakenings, bijna geen kans maakt om een ticket te scoren, omdat bijna iedereen bereid is om deze maximale verkoopprijs te betalen.

3. Gebruiksgemak

Op het gebruiksgemak van TicketSwap is weinig aan te merken. Als een van de weinige ticket swap sites heeft TicketSwap een technisch goede app, waar je gemakkelijk je tickets kan kopen en verkopen. Tijdens het verkopen van een ticket kan jij je tickets splitsen, zodat je zelf kan aangeven welke tickets je wilt verkopen en welke je zelf wilt gebruiken.

De klantenservice van TicketSwap is uitstekend. Je kan een chat starten op de website of de klantenservice bellen waar je binnen 15 minuten iemand aan de lijn krijgt.

 

TicketTack

1. Veiligheid en betrouwbaarheid

Bij TicketTack kan je alleen je tickets verkopen als je bent ingelogd met Facebook. Hierdoor weet de koper wie de verkoper is. Verkopers worden gecontroleerd op hun betrouwbaarheid op sites zoals mijn.politie.nl en internetoplichting.nl.TicketTack logo

Bij geslaagde verkopen krijgt de verkoper na afloop van het festival een beoordeling. Bij een positieve beoordeling zal er op het profiel van de verkoper “gecontroleerde verkoper” te zien zijn. Bij een negatieve beoordeling blokkeert TicketTack de verkoper en gaat TicketTack uitzoeken wat er is gebeurd.

Alle tickets worden, zodra ze te koop staan, zo snel mogelijk gecontroleerd door TicketTack op verschillende punten. Als ze gecontroleerd zijn, zie je dit door een vinkje en de tekst “gecontroleerd”. Daarnaast worden alle barcodes gecheckt, zodat er geen dubbele tickets worden aangeboden.

2. Kosten

Als verkoper betaal je 5% kosten over de verkoopprijs per verkocht ticket bij TicketTack. Als koper betaal je 8% kosten over de koopprijs per gekocht ticket. Het te koop zetten van een ticket is net als bij TicketSwap gratis.

Er zit verder geen maximale verkoopprijs aan je ticket als je deze wilt verkopen via TicketTack. Het voordeel hiervan is dat je zelfs voor de meest populaire festivals nog tickets kan kopen, maar wel met een hoger prijskaartje.

3. Gebruiksgemak

Wanneer je tickets wilt gaan verkopen kan je op de website automatisch je tickets splitsen als je pdf-bestand uit meerdere tickets bestaat. De website is overzichtelijk en voor vragen kan je terecht bij het team van TicketTack via e-mail, telefoon of een online chat. TicketTack beschikt (nog) niet over een app.

 

Ticketbeurs

1. Veiligheid en betrouwbaarheid

Als verkoper bij Ticketbeurs moet je verplicht inloggen met Facebook, waardoor de persoonlijke gegevens van de verkoper bekend zijn. In geval van fraude kunnen deze gegevens overgedragen worden aan de politie.Ticketbeurs logo

Mocht het voorkomen dat iemand een ongeldig ticket heeft verkocht, dan wordt deze persoon op de blacklist gezet van Ticketbeurs. Op dit moment staan er maar twee personen op deze blacklist volgens Ticketbeurs.

Zodra je ticket is geüpload op Ticketbeurs, wordt het ticket persoonlijk gecontroleerd op echtheid. Ook bij Ticketbeurs worden barcodes met elkaar vergeleken om te voorkomen dat hetzelfde ticket meerdere keren aangeboden wordt.

Ticketbeurs heeft daarnaast een “Money-back garantie”. Wil je zeker weten dat je je geld altijd terugkrijgt als een ticket ongeldig blijkt te zijn, dan kan je bij de aankoop van je ticket hiervoor kiezen. Dit kost 5% van de ticketprijs.

2. Kosten

Ticketbeurs hanteert €2,- kosten voor de koper en de verkoper. Vooral bij de wat duurdere festivals scheelt dit enorm vergeleken TicketSwap en TicketTack. Het te koop zetten van een ticket is gratis. Verder zit er geen maximale verkoopprijs aan je tickets als je deze wilt verkopen bij Ticketbeurs.

3. Gebruiksgemak

De website van Ticketbeurs is eenvoudig, maar doet wat hij moet doen. Wat wel een nadeel is van Ticketbeurs, is dat je tickets niet automatisch kunt splitsen. Dit zal je dus zelf moeten doen wanneer je meerdere kaarten wilt verkopen via een online pdf-splitser.

Daarnaast is ons opgevallen dat vooral voor de minder grote festivals weinig tot geen tickets beschikbaar zijn op Ticketbeurs. Op TicketSwap en TicketTack is een veel groter aanbod aan tickets beschikbaar voor bijna alle festivals.

Ticketbeurs heeft een e-mailadres en een telefoonnummer beschikbaar voor vragen. De simpele website en het ontbreken van een chat functie en app zorgen ervoor dat je als koper en verkoper tegen lage prijzen tickets kan verhandelen.

 

viagogo

1. Veiligheid en betrouwbaarheid

Over de controle van zowel kopers van verkopers is weinig bekend bij viagogo. Wel wordt aangegeven dat alle transacties gecontroleerd worden om zo zeker te weten dat de verkopers ook leveren als zij een ticket hebben verkocht.viagogo logo

Daarnaast biedt viagogo de “viagogo-Garantie”. Als koper ontvang je gegarandeerd geldige tickets op tijd voor het festival. Als het ticket niet geldig blijkt te zijn, zal viagogo je helpen om vergelijkbare vervangende tickets of een terugbetaling te verstrekken. Als verkoper wordt met deze garantie gegarandeerd dat je betaald wordt voor de tickets die je verkoopt.

In de praktijk blijkt dit veel mis te gaan bij viagogo kopers, dat te zien is aan de slechte reviews op bijvoorbeeld Trustpilot. Je neemt dus waarschijnlijk een groter risico bij het kopen en verkopen van tickets dan bij de andere drie ticket swap sites.

2. Kosten

De exacte kosten die je betaalt voor een ticket als je deze koopt of verkoopt zijn niet bekend bij viagogo. viagogo brengt bovenop de prijs van het ticket administratiekosten in rekening. Deze kosten zijn zichtbaar wanneer je in het betaalproces zit en kunnen per festival verschillend zijn. Ook als verkoper dien je administratiekosten te betalen en deze zijn zichtbaar wanneer je een ticket gaat verkopen.

Op verschillende forums online en uit eigen ervaring is bekend dat deze kosten enorm kunnen oplopen bij gewilde festivals. Voor bedragen als €75 administratiekosten moet je niet schrikken wanneer je een ticket koopt bij viagogo. Let wel op dat dit kan verschillen per festival.

De prijs van een ticket wordt zelf bepaald door de verkoper en er is geen maximale verkoopprijs per ticket.

3. Gebruiksgemak

viagogo heeft een enorm aanbod voor tickets voor niet alleen festivals, maar nog veel meer verschillende soorten evenementen. Via de website kan je gemakkelijk tickets zoeken en verkopen als je dit wenst. Het is mogelijk om je tickets te splitsen en los te verkopen en daarnaast heeft het bedrijf een app.

viagogo is een groot bedrijf en is actief in verschillende landen. Per land waar tickets worden verhandeld is een telefoonnummer beschikbaar en daarnaast kan je via je account contact opnemen met de klantenservice over een bestelling als hier iets mee aan de hand is.

 

Conclusie

TicketSwap is door Secure Swap de veiligste en betrouwbaarste site om een 100% geldig ticket te kopen. De maximale verkoopprijs van TicketSwap levert soms wel het probleem op dat er geen tickets beschikbaar zijn voor een gewild festival.

Dan zou je bij TicketTack en Ticketbeurs uitkomen. Door strenge controles is de kans heel klein dat je een ongeldig ticket krijgt en mocht dit toch gebeuren, dan nemen de ticket swap sites maatregelen tegen de verkoper die fraudeert.

viagogo kent wat meer risico's dan de andere drie ticket swap sites. De reviews online zijn zeer slecht en de prijzen voor festivaltickets kunnen soms hoog oplopen door enorme administratiekosten. Mocht de fear of missing out echt zo hoog zijn, dan is viagogo misschien je laatste redmiddel als je nog snel een ticket wilt scoren 😉


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all