Waarom het handig is om jouw XTC-pillen te laten testen.

Waarom het handig is om jouw XTC-pillen te laten testen.

Ben jij van plan om voor het eerst drugs te gaan gebruiken, of doe je dit al vaker en wil je dit veiliger doen? In deze blog ga ik in op het belang van je drugs te laten testen en hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Waarom zou jij je pillen laten testen?

XTC-pillen zijn harddrugs en illegaal. Ze worden niet vooraf gecontroleerd door instanties op mogelijk gevaarlijke stoffen of verkeerde toevoegingen, zoals dit bij bijvoorbeeld medicijnen wel wordt gedaan. Waarschijnlijk koop jij je pillen via via of van een dealer. Je hebt meestal geen idee hoe deze persoon aan zijn voorraad is gekomen en hoe ze zijn geproduceerd. Daardoor kan het zijn dat er verkeerde stof(fen) inzitten of dat een bepaalde stof een te grote hoeveelheid heeft. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarnaast geeft het testen van jouw pillen een veilig gevoel als jij een keer XTC gaat gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens jouw trip je meer op je gemak voelt. Ideaal!

Hoe kan ik mijn pillen laten testen?

Drugs-Test is een website met alle informatie over testservices en de contactgegevens hiervan. Op deze website vind je talloze instellingen zoals de GGD Amsterdam, Jellinek en VNN die klaar staan voor jou om je pillen te laten testen. Deze testservice is niet alleen voor pillen, maar ook voor andere soorten drugs als cocaïne, speed, ketamine, GHB en LSD.

Een testservice kan jouw pillen volledig anoniem en gratis testen, een voorlichting geven over het gebruik en de risico’s van een bepaalde soort drugs benoemen. VNN, specialist in verslavingszorg, heeft twee interviews gehouden met personen die hun pillen lieten testen bij hun testservice. Om een beter gevoel te geven over het testen van jouw pillen, zou ik aanraden om deze twee interviews op je gemak even te lezen.

XTC pillen testen

Red Alert App

Wanneer je geen behoefte hebt om je pillen te laten testen kan je altijd nog de Red Alert app downloaden. Deze app geeft jou meldingen als er extra gevaarlijke drugs in de omloop zijn en laat ook zien waar je jouw drugs kunt laten testen als je dit toch wilt doen.

Als je eens in de zoveel tijd een pilletje neemt kan dit echt geen kwaad, maar zorg ervoor dat je je pillen laat testen. Het is geheel anoniem en gratis dus waarom zou je het niet doen. Wie weet kom je zo ook nog achter wat handige tips over het gebruik van XTC-pillen en hoe je de risico’s kan beperken.

Wanneer je veilig jouw pillen hebt laten testen en geweldig feestje hebt gehad, kan het zo zijn dat je last krijgt van de wel bekende dinsdag dip. Ben je benieuwd naar tips tegen jouw dinsdag dip? Lees de blog ‘7 tips tegen de dinsdag dip’.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all