Wat neem je mee naar een festival?

Festival Meiden

Heerlijk! Er staat weer een festival op de planning. En misschien ga jij zelfs wel voor het eerst naar een festival, spannend! Het is natuurlijk fijn om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Daarom hebben wij alvast even op een rijtje gezet wat jij niet moet vergeten als je naar een festival gaat.

 1. Jouw ticket

Misschien wel het belangrijkste van allemaal, de entree van het festival. Tegenwoordig hoef je jouw ticket niet meer uit te printen. Je kan deze gewoon op jouw telefoon opslaan of een screenshot van maken zodat je ook zonder internet jouw ticket er snel erbij kan pakken. Vergeet natuurlijk ook niet je ID-kaart mee te nemen, wel zo handig.

Ticket

 1. Een powerbank

De kans dat jouw telefoon snel leeg gaat op een festival van 8 uur lang, is aanwezig. Je wilt constant weten waar je vrienden of vriendinnen zich bevinden, je maakt filmpjes om de leukste herinneringen op te slaan voor later en je checkt soms nog even het thuisfront als je jouw geluk niet meer op kan. Neem daarom een goede powerbank mee, die eventueel nog een tweede telefoon kan opladen om jouw vriend uit de brand te helpen die het weer vergeten is… En vergeet het snoertje niet!

 1. Een dop

Eigenlijk mag het niet, maar het valt altijd te proberen. In het ergste geval wordt de dop weggegooid en kan je alsnog naar binnen. Een dop is superhandig om mee te nemen zodat je niet helemaal onder het water zit als je lekker aan het dansen bent. Doe wel even goed research naar welke flesjes ze gebruiken op het festival, dit verschilt namelijk.

Hieronder hebben wij alvast een rijtje gemaakt met de flesjes die ze gebruiken op festivals, waar we zelf zijn geweest. Let op! Soms kunnen festivals opeens wisselen van merk.

 • Verknipt: Sourcy
 • By the Creek: Bar-Le-Duc
 • Strafwerk: Bar-Le-Duc
 • Rotterdam Rave indoor (Maassilo): Bar-Le-Duc
 • Thuishaven: Chaudfontaine
 1. Een fanny pack of nektasje

Dit is uiteraard jouw eigen smaak, maar een fanny pack of nektasje kan heel nuttig zijn op een festival. Het is niet fijn als je met een powerbank, telefoon, portemonnee en andere accessoires op zak staat te dansen op een lekker nummer. Zo kan je makkelijk iets kwijtraken en je broekzakken zijn misschien wel te klein voor al deze spullen. Een tip: zorg dat je wat contant geld meeneemt voor de toiletten en kluisjes.

 1. Je leukste zonnebril

Om je outfit echt compleet te maken kan een zonnebril niet ontbreken! Handig om de felle zon tegen te houden en om eventueel je grote pupillen te verbergen 😉. Een tip: Neem niet je duurste zonnebril mee, je kan deze al snel kwijtraken of hij kan tijdens het dansen kapotvallen op de grond wat je natuurlijk niet wilt hebben.

Zonnebril

 1. Je lekkerste trui of vest

Het kan in de avond flink afkoelen, vooral op festivals in de lente en vlak na de zomer. Vergeet daarom niet om een trui of vest mee te nemen, ook al is het overdag heerlijk weer. Wanneer je 8 uur lang hebt gedanst met weinig eten op, kan jouw lichaam het opeens koud krijgen.

 1. Eten voor onderweg

Als jij naar een festival gaat, ga jij waarschijnlijk heel de dag weinig tot niet eten. Daarnaast ben je veel aan het lopen en dansen, dus je verbrandt wel calorieën. Het is daarom belangrijk om goed van tevoren te eten. Denk aan maaltijden met veel koolhydraten zodat je een lekkere energievoorraad hebt voor de hele dag. Onze go-to-snack voor onderweg zijn toch wel de frikandel broodjes 😉

 1. Eventuele festivalgadgets

Ben je benieuwd naar meer blogs over festivals? Check ze hier!

Heb jij iets bedacht wat hiertussen kan staan? Laat een reactie achter in de comments en misschien voeg ik jouw briljante idee wel toe!


3 comments


 • Wouter Metselaar

  Dankjewel Marisa, voor je leuke suggesties! Voor een festival in de volle zon is een waaier wel zo handig, net zoals Labello om je lippen te verzorgen ;)


 • Marisa

  - labello
  - schoenen + sokken (ik ga altijd op slippers heen 😎)
  - extra haar elastiekjes
  - waaier


 • Pieter Batskop

  Inderdaad oppassen met teveel kauwgom kauwen, heb een jaar of 2 geleden een heel pakje van die dikke bubblicious opgekouwd en mijn kaak is nog steeds niet de oude!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all